Dans

Börja gärna på Ekebydansstudio i Norby
Det finns mycket fler dansstudior i Uppsala.

Afrokubanskt  Här får du lära dig danser från olika delar av Afrika, bl.a. Yorubafolkets danser till olika gudar samt danser från bantustammarna. Vi går grundligt igenom alla rörelser och du tränar upp din koordination, rytmik känsla, samt smidighet.

Klädsel:Bekväma träningskläder, barfota eller strumpor
 Barndans

Barndansen är grunden till den konstnärliga dansen. Vi bygger på koordination, improvisation,musikalitet, och rörelsefantasi. Dansglädje och rörelse!
Klädsel flickor:Dansdräkter, trikåer, tyrskor med mockasul, strumpor, eller barfota.(Allt kan du hitta på H&M eller Kapp Ahl)
Klädsel pojkar:Träningsbyxor, t-shirt, rena innegympaskor, strumpor, eller barfota.

Balett

Klassisk balett är grunden till all teknisk dans. Här strävar man efter lätthet och smidighet rörelserna. Lektioner börjar med *pilatesträning, sedan stång, port de bras och diagonalen.
Klädsel:Dansdräkt, trikåer, balettskor uppsatt hår.

Contemporary

Tekniken har influenser av t ex balett, modern (som t ex Cunningham och Graham) och releaseteknik. Vi börjar försiktigt och småningom blir vi smidigare och starkare och får framförallt en ökad kroppsmedvetenhet. Vi gör kombinationer till varierad musik. I den här klassen får du även prova på improvisation!
Klädsel:Bekväma träningskläder, barfota eller strumpor.

Contemporary Jazz

På den här lektionen dansar vi jazz influerad av modern och nutida dans.  Lektionen börjar med uppvärmning där vi bygger styrka och teknik på ett dansant sätt.  Vi fortsätter med steg och sekvenser som förflyttar oss genom rummet och sedan arbetar vi med uttrycksfulla kombinationer till allt från experimentell musik till hiphop.
Klädsel:Danskläder, linne eller dansdräkter, dansbyxor eller träningsbyxor, strumpor eller barfota.

Dansmix

Här tränar du upp rytmkänsla och koordination. Lektionerna är en blandning av showdans, funk och jazz.
Klädsel:Bekväma träningskläder, rena innegympaskor, dansskor, strumpor eller barfota.

Feminine moves

På den här kursen fokuserar vi på dom Feminina rörelserna från både street, show och den orientaliska dansens värld! Vi börjar med en kort uppvärmning för att sedan göra flera korta danskombinationer till varierad musik. Vissa kombinationer kommer att dansas i högklackade skor!
Klädsel: Danskläder eller bekväma träningskläder, högklackade skor.
  

Fridans/Modern

Modern-kursen innehåller en form utav modern dans som har små influenser utav fridans och jazz. Lektioner består av uppvärmning, teknikövningar, diagonal och kombination.
Klädsel:Bekväma träningskläder, barfota eller strumpor.

Hiphop

Hiphop är en gatustil som uppmärksammades på 70-talet i USA, men som idag syns i varenda musikvideo. Har tränar du upp rytmkänsla, styrka, och koordination till hiphop musik
Klädsel:Bekväma träningskläder, rena innegympaskor.

Jazz

Lektionen börjar med uppvärmning, följt av steg och kombinationer. Tekniken är baserad på balett och bygger på rytmkänsla, koordinationsförmåga, smidighet och styrka. Vi dansar till all musik från jazz till pop
Klädsel:Danskläder, linne eller dansdräkter, dansbyxor eller träningsbyxor, danskor, strumpor eller barfota.

Zumba

Zumba är fitness träning baserad på enkla danssteg.  Här dansar vi främst till latinsk musik men även internationella rytmer.  Zumba är en rolig fest där vi släpper loss och samtidigt förbränner kalorier.
Klädsel:  bekväma träningsläder, träningsskor.

Pilates

Pilates, stärker och bygger upp kroppen på ett skonsamt sätt. Fokus ligger på ¨muskelkorsetten¨, mage och rygg. Passar utmärkt som komplement till annan träning, eller som individuell träningsform. Inga förkunskaper krävs!
Klädsel:Bekväma träningskläder.


Salsa

Här får du lära dig grunderna i salsan. Efterhand som rytmförståelsen ökar tränar vi på olika stegkombinationer och figurer. I fortsättningsgruppen övas också stil och sceniskt framträdande.
Klädsel:Bekväma träningskläder.

Scholarship


Klädsel flickor:White leotard, black tights.
Klädsel killar:White fitted t-shirt, black tights.

Showdans/Showjazz

Här dansar vi utifrån koreografi er från musikaler, fi lmer och musikvideos. Vi tränar på presentation och sceniskt framförande.
Klädsel:Bekväma träningskläder, karakter dansskor, dansskor, strumpor eller barfota.

Stepp

Steppdans har sina rötter i afrikansk dans med influenser av irländsk clogdance. Vi steppar till traditionell musik och popmusik.
Klädsel:Bekväma träningskläder, steppskor.

Street

Hiphop/Street är en blandning av olika stilar som t.ex. locking, new school, new jack swing, hiphop och bogaloo. Dansas till R&B och hiphop.
Klädsel:Bekväma träningskläder, rena innegynpaskor.

Commercial

Influenser från house, new style, jazz och old school men framförallt ligger tyngden på stryka och dynamik i varje rörelse samt musikalitet
Klädsel:Bekväma träningskläder, rena innegynpaskor.

Streetjazz

Info kommer inom kort!
Klädsel:Bekväma träningskläder, rena innegynpaskor.

Stretch

Träningsformen bygger på golvövningar och innehåller andningsövningar, muskelträning, smidighetsövningar, koordination och stretch
Klädsel:Bekväma träningskläder.

Teater

Vi kommer hålla på med improvisationsteater, teaterlek, talövningar, fysisk teater och mimik
Klädsel:Bekväma träningskläder, och strumpor.

Tåspetsteknik


Klädsel:Dansdräkt, trikåer, balettskor uppsatt hår.

New Style

Newstyle är den moderna Hip Hop dansen där de tidiga stilarna var mer fartfyllda och akrobatiska medan stilen nu är känd för tyngd, rytmik och flow. Här blandar vi influenser från New York, LA och Paris och jobbar med mycket kraft och attityd. Vi jobbar extra hårt med att hitta stilkänsla och rätt uttryck
Klädsel:.

Lyrical jazz

Lyrisk jazz är en blandning av balett- och jazzteknik som även har influenser av den moderna dansen. Det är en mycket passionerad och känslosam dansstil som kännetecknas av sina naturliga, eleganta rörelser i kombination med hög teknik. Som hörs på namnet dansar man till lyriken och stämningen i musiken. Ursprungligen koreograferades lyrisk jazz mest till melodiösa och skira ballader men numera används även mäktiga och känslosamma rock-, pop- och r&b-låtar. Klasserna innehåller mycket teknikövningar och vi kommer att träna på att tolka musiken i rörelser och uttryck samt att hitta ett flöde med förlängning i rörelserna och få smidiga övergångar mellan dem.
Klädsel: Danskläder, linne eller dansdräkter, dansbyxor eller träningsbyxor, danskor strumpor eller barfota.


   

Reggeaton Fusion


Reggaeton som dans har sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens center. Gungiga, snabba och stora rörelser med skön känsla ger dig bra benträning, eftersom du dansar mycket med böjda ben för att få till rätt gung. Många rörelser utgår från bålen , med växelvis snabba och långsamma armrörelser som skapar ett häftigt rörelsemönster.

Tjejernas dansstil skiljer sig från killarnas eftersom man använder kroppen på olika sätt. Tjejerna utnyttjar sina kroppsformer mer medan killarna plockar fram mer maskulina rörelser.
Vi använder svängig och läcker reggeaton musik från kända kubanska och puertoricanska band.
Klädsel: Danskläder eller bekväma träningskläder, danskor, strumpor eller barfot.Texten från: http://www.dansstudio.nu/?l=kurser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar